Wat kunnen we verwachten in 2019?

Wat betekenen de nieuwe plannen van het kabinet voor werknemers of werkzoekenden?
De economie bloeit en groeit in 2019 met 2,6% de staatsschuld wordt lager en Nederland is beter voorbereid op toekomstige economisch terugval.
Dat betekent concreet dat we meer te besteden krijgen. Lonen zullen stijgen dus mensen vinden makkelijker een baan.

1: Meer arbeidskorting

Arbeidskorting is een korting op de inkomstenbelasting en premie volksverzekering. Een maatregel die ervoor moet zorgen dat de werknemers met een loon tussen het wettelijk minimumloon en een modaal inkomen er niet op achteruitgaan.

2: Meer geld voor kinderopvang

Het kabinet ondersteunt werkende ouders door flink te investeren in de kinderopvangtoeslag. Het kabinet vindt het belangrijk dat werk en zorg voor de kinderen goed te combineren valt. Er wordt dus flink veel geld uitgetrokken door een hogere kinderopvangtoeslag te geven.

3: Mensen met arbeidsbeperking

Het plan van loon dispensatie is van tafel. Dit hield in dat werkgevers aan mensen met een arbeidsbeperking minder dan het minimumloon zouden mogen betalen. Maar door aanhoudende kritiek heeft het kabinet dit plan ingetrokken.

4: Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding verhoogd

Vrijwilligers kunnen op dit moment een maximale onbelast vrijwilligersvergoeding krijgen van 150 euro per maand en 1.500 euro per jaar.
Omdat het kabinet de participatie van vrijwilligers in de samenleving zo belangrijk vindt, word deze maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding verhoogd naar 1.700 euro per jaar.

5: Uitbreiding kraamverlof

In de Wet arbeid en zorg zijn twee belangrijke wijzigingen voorgesteld:
Langer verlof bij geboorte. Werknemers krijgen langer verlof na de bevalling van hun partner. Werkt een werknemer fulltime, dan heeft hij recht op 5 dagen verlof. Bij parttimers geldt het aantal dagen naar rato. Tijdens dit verlof moet de werkgever het volledige loon doorbetalen.
Uitbreiding pleegzorg- en adoptieverlof.
Naast dit langer verlof krijg je waarschijnlijk als werknemer recht op 6 weken pleegzorg- en adoptieverlof.

Over BAHM Holland

BAHM Holland adviseert en ondersteunt ondernemers, op het gebied van personeel en organisatie. Ons uitzendbureau heeft op dit moment vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Rotterdam, Utrecht en Venlo.
Wil jij een vestiging onder BAHM beginnen? Neem dan vrijblijvend contact op met René Poppelaars rene@bahm-holland.nl
Wil jij werken voor BAHM en je inschrijven bij 1 van onze vestigingen? Neem dan vrijblijvend contact op en mail naar solliciteren@bahm-uitzendbureau.nl

Inschrijven op onze pagina kan natuurlijk ook, klik hier om je in te schrijven.