9 oktober 2020

corona maatregelen voor de uitzendbranche

Corona maatregelen voor de uitzendbranche

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) confronteert werkend Nederland in korte tijd met ingrijpende veranderingen en onzekere tijden wat betreft werk en inkomen. Dit betekend dat wij ons moeten houden aan de corona maatregelen.
Het virus bedreigt onze gezondheid en heeft veel invloed op de economie. In sommige sectoren is het veel drukker, in andere sectoren ligt het werk stil.
Voor veel uitzendkrachten heeft het coronavirus grote gevolgen. De rijksoverheid heeft opgeroepen om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.
Dit advies volgen wij. Hieronder lees je welke corona maatregelen wij nemen.

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU hebben we het protocol ‘Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche’ opgesteld en deze gaat per 6 mei 2020 in. Het protocol biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken in de anderhalve-meter-economie. Het uitzendprotocol biedt duidelijkheid over wie op welk moment verantwoordelijk is voor het verstrekken en naleven van de informatie over coronamaatregelen. Opdrachtgevers zijn verplicht uitzenders voldoende informatie te geven over specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen op de werkplek en binnen de branche.

De uitzender is verplicht de uitzendkracht hierover te informeren en te controleren of de uitzendkracht deze informatie begrijpt. Dit heet doorgeleidingsplicht. Uitzendkrachten weten op die manier welke veiligheidsrisico’s er zijn op de (nieuwe) werkplek en met welke maatregelen zij rekening moeten houden.

We snappen dat je hier vragen over hebt. Wat betekent deze crisis voor je werk? En wat
doet dit met je salaris? Je vindt hieronder antwoord op de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Wil je graag voor ons werken? Bekijk onze vacatures. Sollicitatiegesprekken doen we nu gewoon digitaal of telefonisch.

corona maatregelen

welke maatregelen nemen wij?

BAHM Holland is een mensenbedrijf. Dagelijks werken we voor en met vele mensen. En de gezondheid van onze flexwerkers vinden we heel belangrijk. Voor jou gelden de maatregelen van het bedrijf waar je nu werkt. We hebben al onze opdrachtgevers gevraagd om ook voor jou als flexwerker passende maatregelen te treffen, in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Ook bij BAHM Holland volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen je om deze richtlijnen ook op te volgen. Wijkt je opdrachtgever af van de richtlijnen van het RIVM? Neem dan altijd contact op met je contactpersoon van BAHM Holland.

ik ben verkouden maar ik voel me niet ziek, moet ik mij ziekmelden?

Neem contact op met je contactpersoon van BAHM Holland om te kijken of thuiswerken een mogelijkheid is. Als thuiswerken geen mogelijkheid is, kun je samen met je contactpersoon van BAHM kijken naar een oplossing. Blijf in ieder geval thuis en maak een afspraak voor een coronatest. Als je getest bent en geen corona hebt, kun je weer aan het werk. Mocht je positief getest worden dan ontvang je informatie van de GGD bij de uitslag van de test.

ik ben ziek, wat moet ik doen?

Als je ziek bent, kun je niet werken. Je meld je ziek zoals je dit altijd gewend bent. ‌Als je een uitzendovereenkomst hebt in fase‌ ‌A‌ ‌ontvang je ‌na‌ ‌twee‌ ‌wachtdagen‌ ‌(waarvan‌ ‌één‌ ‌dag‌ ‌is‌ gecompenseerd‌ ‌in‌ je ‌uurloon)‌ ‌een‌ ‌ziektewetuitkering‌ ‌van‌ ‌het‌ ‌UWV,‌ ‌met‌ een ‌aanvulling‌ ‌tot‌ ‌90% van je laatstverdiende loon.‌ Heb je een arbeidsovereenkomst in fase B of‌ ‌C‌ dan ‌krijg je ‌na‌ ‌één‌ ‌wachtdag‌ ‌de‌ ‌ziekte-uren‌ ‌door‌ ons betaald‌.

een gezinslid en/of huisgenoot is ziek, mag ik nog wel naar mijn werk?

We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Heeft een gezinslid en/of huisgenoot klachten dan moet het hele huishouden thuisblijven tot je gezinslid/huisgenoot is getest. Wanneer hij/zij geen corona heeft, mag je weer naar je werk. Heeft je gezinslid en/of huisgenoot wel corona dan moet het hele huishouden 10 dagen in quarantaine. Neem contact op met je contactpersoon van BAHM om te kijken of thuiswerken een mogelijkheid is. Is dit niet het geval dan kun je samen met je contactpersoon kijken naar een andere oplossing.

ik kan gewoon blijven werken, maar ik maak me toch zorgen: hoe zit het met mijn veiligheid?

We vinden het belangrijk dat je je goed en veilig voelt op je werkplek. Neem contact op met je contactpersoon bij Randstad om je zorgen te bespreken. Samen met de opdrachtgever kunnen we kijken naar een oplossing.

deze eenvoudige maatregelen kan je zelf nemen:

    • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
    • was je handen regelmatig met water en zeep
    • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
    • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen weg
    • schud geen handen

wat als ik onverhoopt niet terug kan keren van mijn vakantie in een ander land?

Sinds 15 juni mag je van de overheid op vakantie naar landen binnen Europa met een geel reisadvies. Reizen naar landen of gebieden met een oranje of rood reisadvies en naar landen buiten Europa wordt sterk afgeraden. Ga je toch op vakantie naar zo’n land? Dan is dat je eigen verantwoordelijkheid.

Het kan zijn dat je onverhoopt in een land (zowel binnen als buiten Europa) vast komt te zitten. Of je kunt bij terugkeer niet in staat zijn om te werken, bijvoorbeeld omdat je vanwege het verblijf in het buitenland in quarantaine moet. Je neemt dan je verlofdagen (betaald of onbetaald) op.

kan ik de kosten voor de aanschaf van mondkapjes declareren?

Sinds 1 juni ben je verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en in sommige door de veiligheidsregio’s/gemeenten aangewezen (winkel)gebieden. Het gaat hierbij om niet-medische mondkapjes. BAHM vergoedt de kosten voor de aanschaf van een mondkapje niet, maar heeft wel mondkapjes beschikbaar. Wil jij een mondkapje van BAHM neem dan contact op met je contactpersoon bij BAHM. Wist je dat je ook zelf een mondkapje kan maken? Hoe dat precies moet, lees je op deze website.

ik heb gehoord dat flexwerkers een vaste tegemoetkoming kunnen ontvangen als zij ontslagen zijn?

Ja, dat is een regeling voor flexwerkers die (gedeeltelijk) werkloos zijn geworden en niet voldoen aan de voorwaarden voor WW of bijstand: de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Op de website van UWV lees je wat de voorwaarden zijn om voor de TOFA in aanmerking te komen en kun je een digitale aanvraag doen.