17 juni 2022

CAO Wijziging Metaal en Techniek

Kortgeleden zijn wij geconfronteerd met het feit dat er een overeenstemming is bereikt over de CAO Metaal en Techniek met een looptijd tot en met 31 maart 2024. Dit creëert duidelijkheid voor alle medewerkers in deze steeds schaarser wordende markt.

CAO wijziging Metaal en techniek

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een positieve bijdrage gaat leveren aan het oplossen van het steeds groter wordende personeelstekort. Tegelijkertijd heeft dit voor dit jaar een directe impact op de kostprijs voor de inzet van uw eigen medewerkers en voor de inzet van de medewerkers van BAHM Uitzendbureau.

Het FNV heeft berekend dat de gemiddelde totale loonsverhoging over dit gehele jaar (dus vanaf januari 2022) 4,15% bedraagt. Dit omvat de structurele nominale verhoging van € 42,50 per maand vanaf 1 juli, de eenmalige bruto uitkering van € 382,50 in juli en de procentuele loonstijging van 2,75% per 1 september.

Hoe gaan wij dit verwerken?

Op 17 Juni hebben al onze klanten die onder deze CAO vallen hier van ons al bericht over ontvangen.
Loonsverhoging: 
Met ingang van 01-07-2022 krijgen alle medewerkers een loonsverhoging van € 42,50. Omgerekend komt dit neer op een stijging van € 0,26 per uur.
Eenmalige uitkering:
Dan de eenmalige bruto uitkering van € 382,50 per 1 juli voor alle medewerkers die op 1 juli 2022 in dienst zijn (conform artikel 41a).

Wij zullen deze kosten 1 op 1 doorvoeren naar onze klanten, heel transparant dus zoals u van ons gewent bent. Op deze wijze willen wij ons partnership opnieuw versterken, net als tijdens de Coronaperiode. Mochten er naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen zijn dan horen wij dit uiteraard graag. 

Meer nieuws

Nieuwe collega

Vanaf vorige week is team BAHM weer gegroeid. Graag stellen wij jullie voor aan Anique. Zij gaat ons team in Breda versterken. Anique gaa...

Minimumloon stijging per 1 Januari 2023

Er komt een stijging aan voor het minimumloon. De bedragen van het wettelijk minimumloon worden per 1 januari 2023 verhoogd.

Wijzigingen tarieven per 1 Januari 2023

Prijsstijgingen zijn nooit leuk. Vooral niet als deze niet toegelicht worden. Vandaar dat we proberen de tariefstijging zo goed mogelijk ...

BAHM
Makes Flexibility Work

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je een aanvraag plaatsen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Ik help je graag verder!

Anique de Koning
Personeelsadministratie

+31 (0) 88 003 99 00 info@bahm-uitzendbureau.nl