Saipem 7000

De Saipem 7000, een van de grootste semi-afzinkbare kraanschepen ter wereld, heeft een grote onderhoudsbeurt bij Damen Verolme Rotterdam gehad.

De Saipem 7000, een van de grootste semi-afzinkbare kraanschepen ter wereld, heeft een grote onderhoudsbeurt bij Damen Verolme Rotterdam gehad. Het dynamic positioning-systeem, dat het gevaarte volautomatisch op zijn plaats kan houden, is opgewaardeerde naar klasse 3. Dit betekent dat het ook moet kunnen blijven functioneren bij een ernstig incident, zoals een brand of een overstroming, waarbij alle systemen in een compartiment van het schip uitvallen. Om dat te bereiken moesten allerlei onderdelen van het ingewikkelde dp-systeem dubbel of meervoudig (redundant) worden uitgevoerd.

Dokbeurt

Het systeem moet ervoor zorgen dat de al ruim dertig jaar oude ‘Saipem 7000’ zijn werk ook in de zwaarste weersomstandigheden kan blijven doen. Ook een deel van de gecompliceerde elektrische installatie werd vernieuwd. Een deel van de bekabeling, schakelpanelen en motor-besturingssystemen is vervangen. Het bijna 200 meter lange en 87 meter brede gevaarte is overigens een vaste klant van DVR. Het laatste bezoek dateert van april 2018 toen het schip ruim een week binnen lag voor een reguliere dok beurt en aanpassingen in verband met een installatieklus.

Natuurlijk is BAHM Holland trots bij dit proces betrokken te zijn geweest en diverse mankrachten heeft kunnen en mogen leveren. Voor dit project heeft BAHM QC mensen, diverse installatiemonteurs en monteurs ingezet.

Gerelateerde referenties

Wij nemen graag personeel over van BAHM Uitzendbureau!

Koeriersdienst AB Sneltransport
Koeriersdienst

AB Sneltransport

Wij ervaren altijd een fijne en duidelijke communicatie met BAHM.

Energiespecialist Kemkens
Energiespecialist

Kemkens

Gerelateerde projecten

Project NAC

Bij NAC Breda is BAHM betrokken in diverse onderhoud werkzaamheden. BAHM is al jaren lang een trouwe sponsor van NAC.

Bekijk dit project

Project verbouwing motorvrachtschip

Het betreft een droge ladingschip. Dit motorvrachtschip is 85 x 9,50 meter, heeft een diepgang van 2,62 meter en een laadvermogen van 1.265 ton. BAHM Holland hielp bij de renovatie van het complete schip. Hiervoor hebben wij een timmerman ingezet voor het interieur, lassers voor werkzaamheden in het ruim en monteurs voor de machinekamer.

Bekijk dit project

Project Total

Vaste leverancier voor Total. Total beschikt in Antwerpen over een van de meest performante geïntegreerde platformen voor raffinage en petrochemie.

Bekijk dit project

BAHM
Makes Flexibility Work

Wil je meer weten of een aanvraag indienen? Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder!

Ik help je graag verder!

Dennis van Leeuwen
Projectcoördinator

+31 (0) 88 003 99 00 info@bahm-uitzendbureau.nl