Saipem 7000

De Saipem 7000, een van de grootste semi-afzinkbare kraanschepen ter wereld, heeft een grote onderhoudsbeurt bij Damen Verolme Rotterdam gehad.

De Saipem 7000, een van de grootste semi-afzinkbare kraanschepen ter wereld, heeft een grote onderhoudsbeurt bij Damen Verolme Rotterdam gehad. Het dynamic positioning-systeem, dat het gevaarte volautomatisch op zijn plaats kan houden, is opgewaardeerde naar klasse 3. Dit betekent dat het ook moet kunnen blijven functioneren bij een ernstig incident, zoals een brand of een overstroming, waarbij alle systemen in een compartiment van het schip uitvallen. Om dat te bereiken moesten allerlei onderdelen van het ingewikkelde dp-systeem dubbel of meervoudig (redundant) worden uitgevoerd.

Dokbeurt

Het systeem moet ervoor zorgen dat de al ruim dertig jaar oude ‘Saipem 7000’ zijn werk ook in de zwaarste weersomstandigheden kan blijven doen. Ook een deel van de gecompliceerde elektrische installatie werd vernieuwd. Een deel van de bekabeling, schakelpanelen en motor-besturingssystemen is vervangen. Het bijna 200 meter lange en 87 meter brede gevaarte is overigens een vaste klant van DVR. Het laatste bezoek dateert van april 2018 toen het schip ruim een week binnen lag voor een reguliere dok beurt en aanpassingen in verband met een installatieklus.

Natuurlijk is BAHM Holland trots bij dit proces betrokken te zijn geweest en diverse mankrachten heeft kunnen en mogen leveren. Voor dit project heeft BAHM QC mensen, diverse installatiemonteurs en monteurs ingezet.

Gerelateerde referenties

Wij nemen graag personeel over van BAHM Uitzendbureau!

Koeriersdienst AB Sneltransport
Koeriersdienst

AB Sneltransport

Wij ervaren altijd een fijne en duidelijke communicatie met BAHM.

Energiespecialist Kemkens
Energiespecialist

Kemkens

Gerelateerde projecten

EQUANS project: Shell Pernis, red2green

Met gepaste trots kunnen wij melden dat onze mensen via EQUANS mee werken aan het red2green project op Shell Pernis. In deze fabriek wordt duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel geproduceerd uit afval. Denk daarbij aan frituurvet en plantenresten.

Bekijk dit project

Verbouwing Van der Valk hotel Nuland

Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf.

Bekijk dit project

Politiebureau Bergen op Zoom

BAM is gestart met de bouw van een nieuw politiebureau aan de Zuid-Oostsingel in het stationsgebied van Bergen op Zoom. Het nieuwe politiebureau vervangt in de toekomst het huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan.

Bekijk dit project

BAHM
Makes Flexibility Work

Wil je meer weten of een aanvraag indienen? Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder!

Ik help je graag verder!

Dennis van Leeuwen
Projectcoördinator

+31 (0) 88 003 99 00 info@bahm-uitzendbureau.nl