14 december 2023

Verhoging wettelijk minimumloon 2024

Per 1 januari 2024 ondergaat de Wet minimumloon een ingrijpende verandering. Deze stijging is onderdeel van een reguliere indexatie, waarbij het minimumloon elke zes maanden meebeweegt met de cao-lonen. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe wet geïntroduceerd: het wettelijk minimumuurloon.

Wat verandert er?

Op 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumuurloon gewijzigd. Het wettelijk bruto minimumuurloon voor alle werknemers van 21 jaar en ouder bedraagt dan € 13,27 per uur.
De huidige vaste minimum maand-, week- en daglonen komen te vervallen. De wijziging heeft als doel om een eerlijker en transparanter beloningssysteem te creëren.

Vanaf volgend jaar geldt er één wettelijk minimumuurloon voor alle sectoren. Ongeacht of je werkweek 36, 38 of 40 uur is, het minimumloon per uur blijft hetzelfde.
Dit betekent dat de verschillen in uurloon tussen sectoren of bedrijven verdwijnen.
Het wettelijk minimumloon per maand wordt niet langer bepaald door het aantal gewerkte uren per week; alleen het minimumuurloon is van belang.

Bedrijven met een 36-urige werkweek zullen in de nieuwe regeling geen verandering in het minimumloon ervaren, terwijl bedrijven met een 38- of 40-urige werkweek een stijging van respectievelijk 5 of 10% in het minimumloon zien.

Wat houd dit in:

Deze verandering is een stap richting meer eerlijkheid en gelijkheid in de arbeidsmarkt. Het maakt niet uit waar je werkt of hoeveel uur je werkt; iedereen verdient hetzelfde minimumloon per uur. Het is een evolutie die losstaat van de halfjaarlijkse verhogingen van het wettelijk minimumloon.
Voor werkzoekenden betekent dit dat je kunt rekenen op een eerlijk loon, ongeacht waar je aan de slag gaat. Voor werkgevers betekent het dat het makkelijker wordt om loonadministratie bij te houden en er geen verwarring meer is over verschillende minimumlonen in diverse sectoren.
Deze verandering opent nieuwe deuren en creëert gelijke kansen voor iedereen in de arbeidsmarkt. Als uitzendbureau staan we klaar om jullie te ondersteunen bij deze overgang. Samen bouwen we aan een eerlijke en rechtvaardige toekomst voor werkend Nederland.

Met meer dan tien jaar ervaring begrijpen we dat de toekomst van werk verandert. BAHM Uitzendbureau is hier om je te begeleiden. Ontdek de voordelen van samenwerken met BAHM Uitzendbureau en transformeer de flexibiliteit van jouw team. Neem vandaag nog contact met ons op en laat Jupiter jouw partner zijn in het vormgeven van een wendbare toekomst!

Meer nieuws

Veranderingen uitzendbranche per 1 Juli 2023

Er staan weer heel wat veranderingen in de uitzendbranche gepland. Er lijkt geen einde aan te komen en we kunnen het niet leuker maken ma...

Tips voor je sollicitatiegesprek

Zeven tips om jezelf te profileren bij een sollicitatiegesprek. Hoe maak je bij een sollicitatiegesprek een goede indruk zonder opscheppe...

NEN 4400-1 certificering verlengd

Met gepaste trots kunnen we melden dat tijdens de jaarlijkse inspectie is gebleken dat wij wederom voldoen aan de eisen voor de afgifte v...

BAHM
Makes Flexibility Work

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je een aanvraag plaatsen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Ik help je graag verder!

Anique de Koning
Personeelsadministratie

+31 (0) 88 003 99 00 info@bahm-uitzendbureau.nl