Over het coronavirus

Het coronavirus, ben alert maar blijf nuchter!

Het coronavirus (COVID-19-virus) is internationaal een hot item. De informatie hierover is heel uitgebreid. Wij merken dat dit onnodige onrust veroorzaakt in de maatschappij. Daarom vinden wij het belangrijk om jou duidelijk te informeren. BAHM Holland volgt hierbij de informatie van het RIVM en de GGD. Een aantal feiten op rijtje:

 • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.
 • Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
 • Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
 • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.

Werken?

Ja, dat mag. Als je niet ziek bent, ben je geen risico voor je omgeving en is het virus ook niet overdraagbaar. Je kunt dus gewoon naar het werk gaan. Daar waar het kan is het aangeraden vanuit huis te werken. Dit is Nederlands beleid.

Ziek?

Kom jij of iemand uit je omgeving uit een risicogebied én je hebt koorts, hoest- of benauwdheidsklachten hebt, mag je niet naar het werk. Je moet dan bellen met de huisarts. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden.
Meld je tevens ziek bij BAHM Holland en opdrachtgever en informeer hem/haar over het feit dat je ziek bent. Informeer dat je in een risicogebied bent geweest of in contact bent geweest met iemand in je naaste omgeving die in een risicogebied is geweest of reeds bewezen 1besmet is.

Herstelt?

Je meldt je pas hersteld voor werk wanneer je een verklaring hebt van de huisarts/GGD om weer buitenshuis te gaan. Zonder deze toestemming mag je niet op het werk verschijnen.

Preventie!

Zorg voor goede persoonlijke hygiëne en kom niet in de buurt van zieke mensen die griepverschijnselen hebben.
Was regelmatig je handen, minstens 30 seconden.
Gebruik eventueel ontsmettingsgel als wassen niet mogelijk is.
Gebruik papieren zakdoekjes of hoest en nies in de binnenkant van een elleboog.
Een papieren mondkapje dragen helpt niet tegen besmetting met het virus.
Maak geregeld harde oppervlakken (bureaublad, lichtknoppen, deurklinken, toetsenbord) extra schoon. Zorg voor goede ventilatie van de werkplekken.
Probeer je gezicht en mond niet aan te raken met je handen.
Alles kort op een rijtje:

 • handen te wassen met zeep
 • te niezen/hoesten in de elleboog
 • je werkplek te ventileren en schoon te houden
 • papieren zakdoekjes te gebruiken
 • reisadviezen Buitenlandse Zaken opvolgen
 • geen handen schudden
  coronavirus

Wij houden de situatie omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte. Als er aanvullende maatregelen nodig zijn, informeren wij je daarover. Ook kun je altijd contact met ons opnemen als je persoonlijk advies wil als uitzendkracht voor jouw specifieke situatie.