Een baan als uitzendkracht is zo gek nog niet!

Uitzendwerk, misschien is het ook wel iets voor jou?
Uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU heeft gepubliceerd blijkt dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten flink toeneemt. En dat is goed nieuws! Lees hier het hele artikel.

Uitzendwerk is leuk en veelzijdig!
De meeste mensen verkiezen een vaste baan boven een baan via het uitzendbureau. Zekerheid boven alles, want de huur of de hypotheek moet toch betaald worden. Maar, werken via een uitzendbureau is zo gek nog niet. Het kan je veel bieden, zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat je wilt doen.

Wat zijn nu de voordelen van uitzendwerk?
Een rechtstreeks tijdelijk contract bij een bedrijf bied niet veel meer zekerheid dan uitzendwerk.
Een aantal belangrijke voordelen van het werk als uitzendkracht:

 • Meer salaris:
  Uitzendkrachten verdienen vaak meer of het zelfde salaris dan het personeel dat rechtstreeks in dienst is bij een bedrijf. Een bedrijf wil een uitzendkracht vaak voor korte duur inzetten. Bedrijven zijn dan vaak bereid meer te betalen voor een goede medewerker. Tevens ben je in dienst bij het uitzendbureau en loop je hiermee weinig risico op financiële onzekerheid.
 • Werkervaring:
  Wanneer je een aantal jaar voor een uitzendbureau hebt gewerkt heb je vaak verschillende projecten afgerond. Hierdoor ontwikkel je werkervaring en leer je vaak ook nieuwe vaardigheden en technieken. Je kunt via een uitzendbureau gemakkelijk eerst even ‘proeven’ van een baan, om snel een switch te maken als het je niet bevalt. Zo kun je op je gemak ontdekken wat jouw droombaan is. Je krijgt zo ook de kans om meerdere bedrijven te leren kennen.
 • Korte sollicitatieprocedures:
  Voor uitzendkrachten leggen uitzendbureaus de contacten met bedrijven. Je hoeft een uitzendbureau maar één keer je cv te sturen. Wanneer bent ingeschreven zorgt het uitzendbureau er voor dat je wordt bemiddeld bij bedrijven die aansluiten op jouw wensen en jouw cv. Een goed uitzendbureau staat goed bekend bij haar opdrachtgevers. Je kan vaak snel starten.
 • Opleiding en training:
  Wanneer het zeer gewenst of noodzakelijk is om een bepaald veiligheidscertificaat of korte opleiding te volgen om voor uitzendwerk in aanmerking te komen kun je daarover met een uitzendbureau onderhandelen. Uitzendbureaus en bedrijven hebben onderling afspraken gemaakt over het betalen van de opleidingskosten. Ook in een kort dienstverband is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen zonder dat de kosten daarvan worden verhaald op de uitzendkracht.
 • Gereedschap en kleding:
  Veel technische uitzendbureaus verstrekken indien nodig kosteloos werkkleding en gereedschap aan technisch uitvoerend personeel. Zo kunnen uitzendkrachten werkzaamheden uitvoeren zonder daarvoor hun eigen gereedschap te verslijten. Een bruikleenovereenkomst en een borg zijn in de meeste gevallen schriftelijk vastgelegd. Een uitzendbureau wil er zeker van zijn dat het verstrekte materiaal op de juiste manier wordt behandeld. Daarnaast dient het uitzendbureau er voor te zorgen dat het verstrekte gereedschap aan de kwaliteitseisen en veiligheidseisen voldoet. Elektrisch gereedschap wordt daarom door een gecertificeerde instantie, tijdig gekeurd.
 • Groot netwerk:
  Uitzendkrachten werken vaak op verschillende projecten en bij verschillende inleners. Hierdoor kunnen uitzendkrachten een groot bedrijvennetwerk met contactpersonen ontwikkelen. Dit kan van pas komen wanneer je zonder werk komt te zitten. Een uitzendkracht die bij verschillende inleners goed werk heeft verricht krijgt in de praktijk sneller werk dan werkzoekenden die alleen voor een rechtstreeks contract in aanmerking willen komen. Naast je collega’s bij het bedrijf waar je werkt, leer je ook andere uitzendkrachten via het uitzendbureau kennen, je vergroot zo je netwerk.
 • Vast contract:
  Ook rechtstreeks dienstverband is mogelijk voor een uitzendkracht. In de praktijk komt het regelmatig voor dat bedrijven uitzendkrachten in overleg met het uitzendbureau een contract aanbieden. Voor bedrijven en de uitzendkrachten is deze situatie gunstig. Een uitzendkracht en een bedrijf hebben tijdens een uitzendperiode de tijd gehad om aan elkaar te wennen en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Een uitzendkracht die ingeleend wordt bij een bedrijf heeft een sterke concurrentiepositie ten opzichte van onbekende werkzoekenden die rechtstreeks bij een bedrijf in aanmerking willen komen voor een functie.

Geen proeftijd
En wist je al dat je na een uitzendperiode geen proeftijd meer hebt, als je een contract van het bedrijf krijgt aangeboden? Dat scheelt je weer even peentjes zweten. Probeer het eens, er zijn mensen die zweren bij uitzendwerk, ze willen niet anders meer!

Uitzendwerk loont
Er zijn nog meer voordelen te noemen van uitzendwerk. De verloning die wekelijks of in overleg maandelijks plaatst vindt is vaak heel transparant. Elk uur dat je werkt krijg je betaald. Daarnaast bouw je vakantie uren, vakantiegeld, kort verzuim en afhankelijk van je leeftijd en aantal gewerkte weken ook pensioen op.
Ook de kennis en ervaring die je opbouwt zorgen er voor dat een uitzendkracht een stevige positie heeft op de arbeidsmarkt. Uitzendwerk is afwisselend en dynamisch, je kent na een paar maanden een hoop mensen die je weer verder kunnen helpen met je loopbaan. Uitzendwerk biedt vrijheid, je bent niet gebonden aan één bedrijf maar werkt voor veel bedrijven op verschillende projecten. Geen wonder dat er ook uitzendkrachten zijn die alleen maar uitzendwerk willen doen en niet voor een rechtstreeks tijdelijk contract bij een bedrijf in aanmerking willen komen.

Voor al onze vacatures
Wil jij ook werken als uitzendkracht? Schrijf je in op solliciteren@bahm-uitzendbureau.nl
Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op onze pagina VACATURES